Δράσεις ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 2016

DSC06975p DSC06977p DSC06978p

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, το σχολείο μας σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Γιάννη Γιατράκο διοργάνωσαν ενημέρωση των μαθητών για τα ΑμεΑ.
Η ενημέρωση είχε στόχο την επισήμανση των αναγκών και των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης κοινωνίας, σε θέματα σεβασμού και αποδοχής της διαφορετικότητας.
Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε από το προσκεκλημένο μέλος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Nομού Αργολίδας, κ. Κωνσταντίνο Θεμελή, για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα άτομα με αναπηρία, όσον αφορά στην προσβασιμότητα στους δρόμους και γενικότερα στα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά.
Οι μαθητές/-τριες στη συνέχεια του υπέβαλαν ερωτήσεις που σχετίζονταν με την ζωή του, πριν και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε ατύχημα, τις οποίες απάντησε ο προσκεκλημένος. Έγινε δε ιδιαίτερη αναφορά για τα τροχαία ατυχήματα και τους συνήθεις λόγους που τα προκαλούν. Επίσης αναφέρθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε να μειωθούν τα ατυχήματα και οι τραγικές τους συνέπειες όπως: η τήρηση του ΚΟΚ, η χρήση ζώνης και κράνους και η σωστή οδική συμπεριφορά.