Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας ? Δράσεις στο 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου

intdayforests1

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης. Η ημέρα αυτή ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας για να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στο δάσος, που καλύπτει το 25% της επιφάνειας της Γης, να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, να μάθει περισσότερα για τις λειτουργίες του, αλλά και για την ανάγκη προστασίας του, που είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.
Με αφορμή την ημέρα αυτή και πιστεύοντας ότι οι έφηβοι, ως αυριανοί ενήλικες, θα είναι αυτοί που θα κάνουν την ουσιαστική διαφορά διαμορφώνοντας μια οικολογική συνείδηση από τα πρώτα στάδια της ζωής τους, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Β/θμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, τον Δήμο Ναυπλιέων και τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας, επιχειρεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες του 1ου και 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου σχετικά με τα δάση, το αστικό και περιαστικό πράσινο και προγραμματίζει εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Δάσος, δώρο της φύσης, ανάσα ζωής».
Η δράση αυτή θα πραγματοποιηθεί στον κοινό αύλειο χώρο των δύο Γυμνασίων, την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017, από τις 12:00 έως τις 13:30.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού ενημερωθούν για τη σημασία των δασών και του πρασίνου γενικότερα στη ζωή τους, θα προβούν σε δενδροφύτευση σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του προαυλίου τους.
Τα δέντρα που θα φυτευτούν από τις Περιβαλλοντικές Ομάδες των δύο Γυμνασίων είναι προσφορά του Δήμου Ναυπλιέων.

Η παραπάνω ανακοίνωση έγινε από τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων στην σελίδα του.