Οι μαθητές μας στο 2ο Εφηβικό Δημιουργικό «Τρίστρατο» Τέχνης 2018

Οι μαθητές μας εμπνέονται από το σήμερα και κάνουν “μπονζάϊ” δηλαδή μικροδιηγήματα!

Με αφορμή το 2ο Εφηβικό Δημιουργικό «Τρίστρατο» Τέχνης 2018 που έγινε στο Φουγάρο την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, κατόπιν πρόσκλησης του Ι. Γιατράκου, υπεύθυνου του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας το σχολείο μας συμμετείχε με την Αγγελική Θεοδωροπούλου του Α2 με το διήγημα “Μια πραγματική ηρωίδα και ένας πραγματικός μαχητής”. Η Αγγελική έθιξε το θέμα των παιδιών με ειδικές ικανότητες και με τον δικό της τρόπο μας συγκίνησε. Η Μαρία Ελένη Τσιώλη του Α5 με τον “Σαμήρ”, ένα προσφυγόπουλο, μας άγγιξε ευαίσθητες χορδές. Η Πελαγία Τσιώτρα του Β4 με τη “Μαγική παραλία του πουθενά” μας ταξίδεψε με τη φαντασία της και τέλος η Ζωή Φλίνου του Β4 με το διήγημα “Πιστεύω σε μένα” έβγαλε την ευαισθησία της αγγίζοντας δυναμικά και αισιόδοξα το πρόβλημα των άστεγων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση των μικροδιηγημάτων και συνεχίστηκε με την παρουσίαση των ταινιών μικρού μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές/-τριες της Αργολίδας. Στη συνέχεια στον εξωτερικό χώρο έγινε η παρουσίαση των μουσικών συγκροτημάτων.

Το Φουγάρο επιβράβευσε τις μαθήτριες με επαίνους συμμετοχής και δώρα για τα σχολεία. Ευχαριστούμε από μεριά μας το Φουγάρο και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας που έδωσε στις μαθήτριες τη δυνατότητα να εκφραστούν δημοσίως, και να εισπράξουν θετικά σχόλια από τη συγγραφέα Κατερίνα Παπανδριανού και το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.

Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά που συμμετείχαν με την υποστήριξη της φιλολόγου κ. Γλυκερίας Νικολοπούλου.