«5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018»

Την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας αθλητικές δραστηριότητες με αφορμή την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού εναρμονισμένη με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018.

Κεντρικός στόχος της δράσης είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Με σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» οι μαθητές μας μέσα από διαφορετικές δράσεις ενημερώθηκαν για τα αθλήματα και την ηθική του αθλητισμού, παρακολούθησαν εκπαιδευτική ταινία,  συζήτησαν σε ομάδες, έκαναν εικαστικές παρεμβάσεις στην αίθουσα τους. Και φυσικά αθλήθηκαν συμμετέχοντας σε ομαδικά αθλήματα της επιλογής τους με δική τους οργάνωση και διαιτησία.

Μπορείτε να δείτε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας στο σύνδεσμο

 https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2018/154360_5η_ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ_ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ_ΗΜΕΡΑ_ΣΧΟΛΙΚΟΥ_ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ_2018_signed.pdf.