Το eTwinning στο σχολείο μας

Για τη σχολική χρονιά 2018-2019 το σχολείο μας έχει και πάλι δραστηριοποιηθεί στα προγράμματα eTwinning συνεργασίας σχολείων.

Το πρώτο πρόγραμμα που έχει εγκριθεί είναι πρόγραμμα συνεργασίας με 2 ευρωπαϊκά σχολεία της Ιταλίας και της Πολωνίας και δημιουργός του ήταν το σχολείο μας. Ο τίτλος του είναι “Challenge Accepted” και αφορά σε μια σειρά προκλήσεων στις οποίες οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν, να γνωριστούν, να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και τον τόπο τους μέσα από τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων, εκτός ωρών διδασκαλίας.

Το δεύτερο πρόγραμμα που έχει εγκριθεί είναι ένα πρόγραμμα που δημιούργησε το σχολείο εταίρος στην Τουρκία με τίτλο “Sharp Brains with Mind Games” και έχει θέμα τα Μαθηματικά και την επίλυση μαθηματικών γρίφων. Σε αυτό το σχέδιο συνεργάζονται 57 εκπαιδευτικοί και 283 μαθητές από σχολεία Τυνησίας, Ουκρανίας, Τουρκίας, Αρμενίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Ρουμανίας, Αλβανίας, Κροατίας, Τσεχίας, Ισπανίας, Λιβάνου, Πολωνίας, Γεωργίας, Μάλτας, Ιταλίας και Λιθουανίας. Με αυτό το πρόγραμμα σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε τις κοινωνικές, γνωστικές και δημιουργικές ικανότητες των μαθητών μας, καθώς θα προετοιμάσουν ένα παιχνίδι μυαλού και θα προσπαθήσουν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των χωρών εταίρων. Σε αυτό το σχέδιο συμμετέχουν οι μαθητές των τμημάτων Β3 και Β5 και η εργασία γίνεται μέσα στο σχολικό ωράριο, στο μάθημα της Πληροφορικής.

Τα προγράμματα αυτά εκτυλίσσονται στην προστατευόμενη πλατφόρμα του Twinspace όπου εγγράφονται σχολεία και εκπαιδευτικοί με την πιστοποίηση των εθνικών τους υπηρεσιών, και είναι απόλυτα ασφαλείς για την εργασία και επικοινωνία των μαθητών.