Δραστηριότητες στη Θεματική Εβδομάδα

Από το σχολικό έτος 2016 – 2017 υλοποιείται στα Γυμνάσια της χώρας Θεματική Εβδομάδα με τίτλο «Σώμα και Ταυτότητα». Ο θεσμός της θεματικής εβδομάδας αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα που άπτονται της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη και, κατά το τρέχον έτος, εστιάζει σε τρεις βασικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις έμφυλες ταυτότητες. Στους θεματικούς άξονες προστέθηκε φέτος και το θέμα: «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια».

Κατά τη διάρκεια της Θεματικής Εβδομάδας 2081 – 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πολλές και ποικίλες δραστηριότητες που αφορούσαν στους θεματικούς της άξονες.

“Τα παιδιά της Γ Τάξης μαθαίνουν πώς για τις Πρώτες Βοήθειες” με βιωματικό τρόπο με εκπαιδεύτρια τη κ. Τζένη Παππά απο τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Ενημερωση των παιδιών για τα τροχαία ατυχήματα από τον κο Χάρο από το Τμήμα της Τροχαίας Ναυπλίου.

Ενημέρωση των παιδιών για τη διατροφή και τις βιταμίνες από την κα Αργυροπούλου,  ιατρό μικροβιολόγο.

Η κοινωνική λειτουργός κ. Γιάννα Καβεζού από την “Ελπίδα Ζωής” ενημέρωσε τους μαθητές μας για τις εξαρτήσεις και τον εθισμό.

Οι λιμενικοί από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και αστυνομικοί από την Ασφάλεια Ναυπλίου ενημέρωσαν τα παιδιά για το επάγγελμα τους.

Ο παιδίατρος κ. Νοικοκυράκης ενημέρωσε τους μαθητές μας για τη σωστή διατροφή των εφήβων και η παιδοψυχίατρος κα Παπακωνσταντινου του νοσοκομείου Άργους, μίλησε στους μαθητές και συζήτησε μαζί τους για τον εθισμό και τις εξαρτήσεις.

Οι μαθητές της Γ’ τάξης έκανε ένα βιωματικό εργαστήριο με τον κ. Γιάννη Γιατρικό, υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Αργολίδας.

Ευχαριστούμε όλους τους καλεσμένους μας για την πολύτιμη συμβολή τους στη διεξαγωγή της φετινής θεματικής εβδομάδας και την προσφορά τους στην ενημέρωση των μαθητών μας!