Ο Λαβύρινθος των Αισθήσεων

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Αργολίδας σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων, τον ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου,το Europe Direct του Δήμου και εθελοντές της οργάνωσης “LABYRINTH OF SENSES” διοργάνωσαν βιωματικό εργαστήριο, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, στον χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου Ναυπλίου.

Οι μαθητές και μαθήτριές μας μαζί με μαθητές/-τριες του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου, μοιράστηκαν εμπειρίες και ευαισθητοποιήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους πολλοί συνάνθρωποί μας.

Το Labyrinth of Senses είναι ένα πρόγραμμα της Αμκε KINITRO που προάγει τη συμπερίληψη και την προσβασιμότητα. Στόχος είναι η εξάλειψη της έλλειψης εκπαίδευσης και των στερεοτύπων στα σχετικά με την αναπηρία, με δημιουργικό τρόπο.

Το βιωματικό disABILITY AWAREness εργαστήριο, αξιοποιώντας μεθόδους μη τυπικής μάθησης, προάγει την κριτική και δημιουργική σκέψη, ενισχύει το αίσθημα της ομαδικότητας, βοηθά στην αλληλεπίδραση ατόμων με και χωρίς αναπηρία και δίνει τη δυνατότητα στο συμμετέχοντα να ανακαλύψει νέες και να εξασκήσει ήδη υπάρχουσες δεξιότητές του.

Μέσα στα πρώτα 5 χρόνια λειτουργίας, έχουν εκπαιδευτεί πάνω από 15.000 άνθρωποι στην Ελλάδα και σε άλλες 14 χώρες, από τη Νότια Κορέα μέχρι τον Ατλαντικό Ωκεανό και από την Αίγυπτο μέχρι τη Σουηδία. Το έτος 2019 το πρόγραμμα διακρίθηκε ως καινοτόμος, καλή πρακτική για την αναπηρία από το Zero Project, διαγωνισμό του ΟΗΕ.   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το www.labyrinthofsenses.com.