Δικαιολόγηση απουσιών μαθητών και εξ αποστάσεως εκπαίδευση λόγω συνοίκησης με άτομα ευπαθών ομάδων

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Η νέα ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας (ΦΕΚ 455/Β/06.02.21), ρυθμίζει τη δικαιολόγηση των απουσιών μαθητών που κατοικούν με άτομα που πάσχουν από σοβαρά υποκείμενα νόσηματα.

Οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν στη διεύθυνση του σχολείου αίτηση – υπεύθυνη δήλωση  περί δικαιολόγησης των απουσιών κατά το πρώτο τετράμηνο λόγω συνοικήσεως με άτομο ή άτομα που πάσχει/ουν από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα μέχρι την Παρασκευή 12/2/2021. Μαζί με την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση οι γονείς/κηδεμόνες προσκομίζουν σε σφραγισμένο φάκελο το σύνολο των δικαιολογητικών που έχουν εκδοθεί από δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας που αποδεικνύουν ότι το συνοικούν με αυτούς πρόσωπο πάσχει από σοβαρό ή σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Η δικαιολόγηση των απουσιών κατά το πρώτο τετράμηνο του σχολικού έτους 2020- 2021 των μαθητών/τριών γίνεται ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση ειδικής επιστημονικής Επιτροπής. Οι μαθητές/τριες μετά την απόφαση της Επιτροπής μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Τον κατάλογο των υποκείμενων νοσημάτων καθώς και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα https://covid19.gov.gr/dikaiologisi-ton-apousion-mathiton-pou-katoikoun-me-atoma-pou-paschoun-apo-sovara-ypokeimena-nosimata-kai-dynatotita-symmetochis-stin-ex-apostaseos-ekpaidefsi/

Οι ενδιαφερόμενοι κηδεμόνες μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το σχολείο για περισσότερες οδηγίες.