Συμμετοχή μαθητών/τριών του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου σε βιωματικό εργαστήριο βασισμένο στο εκπαιδευτικό υλικό “Go 4 MINT” του Goethe-Institut Athen

Στις 19 και 20 Σεπτεμβρίου 2023, στον χώρο του Σχολείου μας, 50 μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου συμμετείχαν σε βιωματικό εργαστήριο βασισμένο στο εκπαιδευτικό υλικό “Go 4 MINT” του Goethe-Institut Athen. Το εργαστήριο διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Goethe-Institut Athen και τον Δήμο Ναυπλιέων. Η συνεργασία προέκυψε μετά από πρόταση της κ. Κλεοπάτρας Μανουσάκη, Υπεύθυνης του Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Αργολίδας, η οποία και υλοποιεί το εργαστήριο, σε συνεργασία με τον κ. Ιωάννη Γιατράκο, Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας. Η Δράση θα συνεχιστεί στον χώρο του Σχολείου μας μέχρι τις 5 Οκτωβρίου για τους μαθητές/τις μαθήτριες των Σχολείων του Δήμου Ναυπλιέων, Επιδαύρου και Ερμιονίδας. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στο 1ο Γυμνάσιο Άργους για τους μαθητές/τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Άργους. Το εκπαιδευτικό υλικό απευθύνεται σε μαθητές/-τριες Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ και Β΄ Λυκείου, με θεματικά πεδία που αναφέρονται στην Πληροφορική & Ηλεκτρονική, την Τεχνολογία Ηλιακής Ενέργειας, τη Βιονική, τις Οπτικές Τεχνολογίες και τη Συντήρηση Μνημείων.
Ευχαριστούμε θερμά τους κ.κ. Κλεοπάτρα Μανουσάκη και Γιάννη Γιατράκο για την άψογη συνεργασία και την ευγενική παρουσία τους στον χώρο του Σχολείου μας.