Πρόκριση του σχολείου μας στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Ρομποτικής Πελοποννήσου

 

poster1

Το Σάββατο 4-3-2017, στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, διεξήχθη ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2017. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 10 το πρωί, και διήρκεσε μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Από το σχολείο μας οι μαθητές, αλφαβητικά, Βασίλης Μαλεβίτης της Β τάξης, Χρίστος Μητρόπουλος της Β τάξης, Δημήτρης Ρετσινάς της Α τάξης, Δημήτρης Σπανός της Β τάξης και Αντώνης Φωτόπουλος της Β τάξης συγκρότησαν 2 ομάδες, και υποστηριζόμενοι από τις 2 καθηγήτριες πληροφορικής του σχολείου μας συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος 22 ομάδες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στην Αθήνα στις 18 Μαρτίου 14 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων και των 2 ομάδων του σχολείου μας. Τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στη σελίδα του Περιφερειακού Διαγωνισμού.

Οι μαθητές μας και οι καθηγήτριές τους παρότι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε διαγωνισμό ρομποτικής, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Επί πλέον οι μαθητές διασκέδασαν, απέκτησαν την εμπειρία του διαγωνισμού και εργαζόμενοι σε ομάδες πάνω στο συναρπαστικό αντικείμενο της ρομποτικής απέκτησαν χρήσιμες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις.

Τα συγχαρητήριά μας στους συμμετέχοντες μαθητές του σχολείου μας και στους γονείς τους που τους συνόδεψαν και υποστήριξαν την συμμετοχή τους.

2017-03-04 10.30.43b 2017-03-04 10.31.20b perifereiakosBfb:https://www.facebook.com/petros.kotsiaris

photo © : Petros Kotsiarisphoto © : Petros Kotsiarisphoto © : Petros Kotsiarisfb:https://www.facebook.com/petros.kotsiaris

Η φωτογραφία και το βίντεο είναι από την Εφημερίδα Ελευθερία.

Μπορείτε να δείτε στις  ομάδες μας στο video του διαγωνισμού στο 6:18:05 και στο 6:28:00.