Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ 2018

Την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές μας συμμετείχαν σε εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. Ο Δήμος Ναυπλίου, το Europe Direct του Δήμου και εθελοντές της οργάνωσης Labyrinth of Senses σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Αργολίδας και τις διευθύνσεις Α?βάθμιας και Β?βάθμιας εκπαίδευσης διοργάνωσαν βιωματικό εργαστήρι όπου μαθητές από το σχολείο μας ευαισθητοποιήθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους πολλοί συνάνθρωποί μας.

Το Labyrinth of Senses είναι βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία. Για να διασχίσει κάποιος τον Λαβύρινθο Αισθήσεων χρησιμοποιεί την αφή, την ακοή, την όσφρηση και την όραση ως εργαλεία για ένα ταξίδι διαφορετικής αντίληψης και σκέψης. Το συγκεκριμένο εργαστήρι οδηγεί σε έναν κόσμο όπου κυριαρχεί η διαφορετικότητα, η ισότητα, η αποδοχή και ο σεβασμός.

Οι βιωματικές δραστηριότητες του εργαστηρίου που σχεδιάστηκαν για τους μαθητές του Ναυπλίου ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να ξεπεράσουν ορισμένα εμπόδια σε σταθμούς και να βγουν από αυτό ενδυναμωμένοι, χρησιμοποιώντας τις αισθήσεις και τις δεξιότητές τους διαφορετικά και δημιουργικά. Εκτενέστερη περιγραφή του Labyrinth of Senses μπορείτε να δείτε σε αυτή τη σελίδα http://citycampus.gr/labyrinth-of-senses-τι-αισθάνεσαι.

Βίντεο από τη δράση έχουν οι Αργολικές Ειδήσεις

[Best_Wordpress_Gallery id=”79″ gal_title=”Labyrinth of senses”]