6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το σχολείο μας την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 με σύνθημα «Αγαπώ την Άθληση ? Αγαπώ την Υγεία μου» υλοποίησε εντός του σχολικού ωραρίου αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο της 6ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας εναρμόνισε την 6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2019. Η ημέρα αυτή εορτάστηκε την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019.

Οι Β’ και Γ’ τάξεις του σχολείου μας συμμετείχαν στις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυάς στην Καρυά.

Η Α’ τάξη συμμετείχε σε καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες και παρακολούθησε ταινία στο χώρο του σχολείου.

Κεντρικός στόχος της ημέρας αυτής ήταν η ενεργοποίηση των μαθητών και μαθητριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή. Ένας από τους κεντρικούς στόχους της ημέρας αυτής είναι η απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής.