Σεμινάριο Εκπαιδευτικών «Αντιμέτωποι με τις δυσκολίες σύνδεση με τις ικανότητες μας»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αργολίδας«Ελπίδα Ζωής» ανταποκρινόμενο στο αίτημα της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, υλοποίησε διήμερο Ενδοϋπηρεσιακό Βιωματικό Σεμινάριο με θέμα «Αντιμέτωποι με τις δυσκολίες σύνδεση με τις ικανότητες μας».

Το σεμινάριο αναφέρεται στην προσπάθεια ενδυνάμωσης και ενίσχυσης των εκπαιδευτικών του σχολείου, ως παιδαγωγών και ως επαγγελματιών της εκπαιδευσης, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημιας. Είναι μια από τις δράσεις του σχολείου για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Οι συμμετέχοντες μέσα από ένα ταξίδι στην προσωπική και επαγγελματική τους πορεία, κλήθηκαν να δουν τη δική τους θέση, το δικό τους ρόλο απέναντι στις «δυσκολίες» και να αναζητήσουν μέσα τους «δυνάμεις» που θα τους βοηθήσουν να τις διαχειριστούν.
Το να αποκτά κανείς πρόσβαση στα βασικά εσωτερικά του εφόδια αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενεργοποίηση των δεξιοτήτων που απαιτούνται για την επίλυση δυσκολιών που συναντά στην καθημερινή προσωπική και επαγγελματική του ζωή.
Το Σεμινάριο, που υλοποιήθηκε δια ζώσης, συντόνισαν η Αγγελική Μπαβέλλα- ψυχολόγος και η Ιωάννα Καββεζού- κοινωνική Λειτουργός.