Εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα

Από την Πέμπτη 5/5/2022 έως την Κυριακή 8/5/2022 πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου μας στα Ιωάννινα. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο των πολιτιστικών προγραμμάτων 1) «Το ?Αποτύπωμα? Των Οθωμανών Στα Κτίρια Των Ιωαννίνων Και Του  Ναυπλίου» με συντονίστρια την Γκιόλα Σοφία και 2) «Η Ψηφιακή Εφημερίδα Του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου» με συντονίστρια την Κριεμάδη Αγγελική και 3) «Στα χνάρια του κυρ-Αλέξανδρου» με συντονίστρια την Κουτσιούρη Σοφία.

Οι μαθητές με τους υπεύθυνους καθηγητές τους (κ. Καλκανάκο, κ. Γκιόλα, κ. Κριεμάδη και κ. Παπακοσμά) επισκέφτηκαν το Μέτσοβο και το Λαογραφικό Μουσείο Μετσόβου, το Κάστρο Ιωαννίνων, το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Αργυροτεχνίας, το Τυπογραφικό Μουσείο στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Μουσείο Αλή Πασά και Προεπαναστατικής Περιόδου στο νησάκι , το Πάρκο Λιθαρίτσια και το Τζαμί Καλούτσιανης, το Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας και Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Κώστα Βρέλλη, το Γεφύρι της Άρτας και τον Ναό Παρηγορήτισσας

Οι εικόνες που προσέλαβαν ήταν πολλές, οι εμπειρίες τους πλούσιες αλλά περισσότερο αξιόλογη ήταν η ανάπτυξη των κοινωνικών τους δεξιοτήτων, κάτι που τους είχε πραγματικά λείψει τον προηγούμενο καιρό της απομόνωσης.