Διαγωνισμός «Ταξίδι στην ιστορία – όταν το παρελθόν συναντάται με το μέλλον»

Στις 30 Νοεμβρίου 2022, συμπληρώνονται 200 χρόνια που η πόλη του Ναυπλίου απελευθερώθηκε από την Οθωμανική κυριαρχία και υποδούλωση. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε την ίδρυση του νεότερου Ελληνικού κράτους και όρισε τ? Ανάπλι, ως την πρώτη πρωτεύουσα της ελεύθερη, αυτόνομης και ανεξάρτητης πατρίδας. Η απελευθέρωση της πόλης ήταν ένας άθλος μέσα στις γεωπολιτικές ανακατατάξεις που συνέβαιναν εκείνη την περίοδο σε όλο τον γνωστό κόσμο.

Για το μεγάλο αυτό γεγονός ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ διοργανώνουν μαθητικό διαγωνισμό που αφορά:

α) Συγγραφή δοκιμίου με θέμα: Ταξίδι στην ιστορία ? όταν το παρελθόν συναντάται με το μέλλον», στον οποίο διαγωνισμό θα συμμετέχουν μαθητές της τελευταίας τάξης των Δημοτικών Σχολείων και μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Ναυπλιέων και

β) Έκθεση ζωγραφικής με το ίδιο θέμα που αφορά την Επανάσταση του ? 21.

Κύριος σκοπός του συγκεκριμένου μαθητικού διαγωνισμού ζωγραφικής είναι να καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον των μαθητών/μαθητριών για την ιστορία και ειδικότερα για τα σημαντικά εκείνα γεγονότα που οδήγησαν στη γέννηση του σύγχρονου ελληνικού κράτους και στη διαμόρφωση της ταυτότητάς του.

Οι μαθητές μας συμμετέχουν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με τα παρακάτω έργα. Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν και στην υπεύθυνη εκπαιδευτικό- εικαστικό κ. Μάγδα Μάρα!!