Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου σε επιμορφωτική δράση Erasmus+ της Π.Δ.Ε. Πελοποννήσου

Στο Δημοτικό σχολείο Φιχτίου φιλοξενήθηκε από 6-10 Μαρτίου 2023 η επιμόρφωση εκπαιδευτικών Εrasmus KA210 η οποία πραγματοποιείται σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου.
Την επιμόρφωση ERASMUS+ διοργανώνει και συντονίζει η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Europass Teacher Academy και την Serious Games Interactive, με θέμα «Μαθητοκεντρική και Παιχνιδοποιημένη Μάθηση – Αξιοποίηση του διλήμματος –dibl”, στο πλαίσιο της σύμπραξης μικρής κλίμακας Erasmus+ GIG -Gamified Introduction to Gamification 2021-2-EL01-KA210-SCH-000050330.

Στην επιμόρφωση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από πολλά σχολεία της Αργολίδας και το σχολείο μας έδωσε το παρόν μέσω της εκπαιδευτικού Πληροφορικής ΠΕ86, Μαυρόγιαννη Παναγιώτας. Οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί εξασκήθηκαν στην χρήση της καινοτόμας πλατφόρμας dibl για την ανάπτυξη σχεδίων μαθημάτων που εισάγουν το δίλημμα στη διδασκαλία, ένα ακόμα εργαλείο που αξιοποιεί ο εκπαιδευτικός, για να μετασχηματίσει τη διδασκαλία του και τον τρόπο που στέκεται μέσα στην τάξη.