Ημερίδα ενημέρωσης του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου Erasmus Day “A School with a View”

Την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023, το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, σε συνεργασία με τη Δ.Δ.Ε. Αργολίδας και τον Δήμο Ναυπλιέων, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα ενημέρωσης, στο πλαίσιο της Ημέρας Erasmus (Erasmus Day), με τίτλο “A School with a View”’, στην αίθουσα του Βουλευτικού. Η ημερίδα είχε ως στόχο τη διάχυση των αποτελεσμάτων του σχεδίου του σχολείου της Βασικής Δράσης 1 – Μαθησιακής Κινητικότητας Ατόμων του προγράμματος Erasmus+.

Την εκδήλωση προλόγισαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας κ. Β. Πολύδωρος και η Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Αργολίδας κ. Σ. Πανταζή.

Στην εκδήλωση, εκτός από το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου, παρουσίασαν τα σχέδια της Δράσης ΚΑ1 που υλοποιούν το 2ο Λύκειο Ναυπλίου , το Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους, το ΔΙΕΚ Άργους και το Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, ως προσκεκλημένοι ομιλητές.

Εκ μέρους του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, η κ. Μ. Νομικού και η κ. Αγγ. Κριεμάδη, ως υπεύθυνες για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus+, ενημέρωσαν το κοινό για την Διαπίστευση και το σχέδιο Erasmus+ KA1 του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου. Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου κκ. Σ. Γκιόλα, Αικ. Καρυώτου, Α. Κουγιουμτζή, Αγγ. Κριεμάδη, Π. Μαυρόγιαννη και Δ. Πετρουλά παρουσίασαν τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη δράση κινητικότητας εκπαιδευτικών. Οι μαθητές Φλ. Αθανασοπούλου, Γ. Αναγνωστόπουλος και Γ. Κέψος μοιράστηκαν με το κοινό τις εμπειρίες που αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους στη Δράση ΚΑ1, ως μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, το σχ. έτος 2022-2023. Το 2ο ΓΕΛ Ναυπλίου εκπροσωπήθηκε από την κ. Π. Μποζονέλου, το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης από τον Διευθυντή του Δρ. Α. Νείρο, το ΔΙΕΚ Άργους από τον Διευθυντή του κ. Φ. Δελή και το Πρότυπο ΕΠΑΛ Άργους από την κ. Αιμ. Μορώνη.

Ευχόμαστε αυτή η εκδήλωση να αποτέλεσε ένα σημαντικό μέσο διάχυσης των εμπειριών και των γνώσεων που αποκτήθηκαν από εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, μέσω της υλοποίησης σχεδίων δράσης Erasmus+ ΚΑ1. Ευελπιστούμε να συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά η προσπάθεια της ελληνικής δημόσιας εκπαίδευσης να αποκτήσει ευρωπαϊκή διάσταση.

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου και τη Διευθύντρια Σοφία Κουτσιούρη