Βράβευση του μαθητή Γιάννη Κατσαρού σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023, ο μαθητής του Σχολείου μας Γιάννης Κατσαρός βραβεύθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, τη Βιβλιοθήκη της Βουλής και την Εκπαιδευτική Τηλεόραση της Βουλής, για το εικαστικό έργο του με θέμα την ενδοσχολική βία και τον σχολικό εκφοβισμό, το οποίο απέσπασε πολύ υψηλή βαθμολογία και διακρίθηκε μεταξύ πολλών άλλων έργων υποψήφιων για βράβευση (1200 έργα). Ο μαθητής συμμετείχε στον 2 Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας “Ηγέτες Ακεραιότητας του Αύριο» με θέμα: «Όχι» στη Βία, «Ναι» στη Φιλία Κάνε Block στον Εκφοβισμό” για το σχολικό έτος 2022-2023, ο οποίος διοργανώθηκε από τους συγκεκριμένους φορείς. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη της Βουλής και ήταν ιδιαίτερα επίσημη και πολυπληθής. Στην τελετή παρευρέθηκαν -μεταξύ άλλων- οι Υφυπουργοί του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ.κ. Δ. Μιχαηλίδου και Ζ. Μακρή. Το Σχολείο μας εκπροσώπησε ο Υποδιευθυντής κ. Δ. Παπακωνσταντίνου. Το εικαστικό έργο του μαθητή θα εκτίθεται για αρκετούς μήνες στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Βουλής.

Η συμμετοχή του μαθητή στον συγκεκριμένο διαγωνισμό εντάχθηκε σε δράση του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών/τριών. Υπεύθυνοι για τη δράση ήταν οι εκπαιδευτικοί Δ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Κουτσιούρη, Γ. Παπαθανασίου και Ι. Ορφανού. Την καλλιτεχνική καθοδήγηση και υποστήριξη του μαθητή προσέφερε η κ. Γ. Παπαθανασίου, εικαστικός του Σχολείου μας.

Συγχαίρουμε θερμά τον Γιάννη για τη μεγάλη επιτυχία του και ευχόμαστε να έχει μια λαμπρή πορεία στο μέλλον, διατηρώντας το ήθος, την ευγένεια και τη σύνεση που τον διακρίνουν.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου