Επίσκεψη του 18ου ΔΣ Περιστερίου με 3 ευρωπαϊκά σχολεία στο πλαίσιο του Erasmus+

DSC_0008

Την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018 επισκέφτηκαν το σχολείο μας μαθητές, δάσκαλοι και γονείς του 18ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου μαζί με μαθητές και δασκάλους ευρωπαϊκών σχολείων της Ιταλίας, της Νορβηγίας και της Ουαλίας.
Οι μαθητές επισκέφτηκαν την πόλη μας στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος Erasmus+ KA2 Σύμπραξης Σχολείων όπου το 18ο ΔΣ Περιστερίου είναι εταίρος. Το πρόγραμμα τους τίτλο Both Listen to our Souls and Sharpen Our Minds (B.L.O.S.S.O.M) έχει ως θέμα την θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης του Gardner, σύμφωνα με τον οποίο κάθε άνθρωπος -άρα και κάθε μαθητής- διαθέτει οκτώ διαφορετικούς τύπους νοημοσύνης.
Οι μαθητές μας υποδέχθηκαν τους επισκέπτες μας με τραγούδια από την χορωδία του σχολείου μας και τους πρόσφεραν λουλούδια. Οι διευθύντρια Μ. Κορομπίλη και η καθηγήτρια Αγγλικών Α. Κριεμάδη πρόσφεραν αναμνηστικά του σχολείου μας και υλικό προσφορά του Δήμου Ναυπλίου και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας. όπως αναμνηστικά δώρα μας προσέφεραν και οι εκπαιδευτικοί του 18ου ΔΣ Περιστερίου.

Μετά την υποδοχή οι μαθητές μας Σ. Κροντήρης, Ε. Κωστούρου, Σ. Μανώλη και Β. Μαλεβίτης της Γ τάξης περιηγήθηκαν με τους φιλοξενούμενούς μας στην παλαιά πόλη του Ναυπλίου, και έκαναν μια πολύ ωραία ξενάγηση στα αγγλικά που τους ευχαρίστησε όλους και κυρίως τους μαθητές μας. Την ξενάγηση την είχαν προετοιμάσει οι μαθητές μαζί με την καθηγήτρια Αγγλικών κ. Α. Κριεμάδη.
Δεν ευχαριστήθηκαν μόνο όμως οι φιλοξενούμενοι μας, αλλά και οι μαθητές μας και οι εκπαιδευτικοί μας πήραν πολλά από αυτήν την επίσκεψη. Οι μαθητές εξάσκησαν τα αγγλικά τους βιωματικά, ήρθαν σε επαφή με άλλες κουλτούρες συζητώντας με τους Ευρωπαίους μαθητές και δασκάλους, εξάσκησαν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και τις δεξιότητες παρουσίασης. Οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε ουσιώδη επαφή με άλλους εκπαιδευτικούς Έλληνες, Ιταλούς, Νορβηγούς και Ουαλούς, και ανέπτυξαν συνεργασία με το Ελληνικό σχολείο από το Περιστέρι. Πήραν ιδέες από την φιλοξενία των Ευρωπαίων εταίρων και ξεκίνησαν να προετοιμάζονται για την φιλοξενία των δικών μας εταίρων τον ερχόμενο Νοέμβριο του 2018 στο πλαίσιο του δικού μας προγράμματος Erasmus+ KA2 Σύμπραξης Σχολείων.

[Best_Wordpress_Gallery id=”41″ gal_title=”18Peristeri”]