Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών μας στο Ettal της Γερμανίας

Την εβδομάδα από Δευτέρα 28 Ιανουαρίου έως την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019, 5 μαθητές του σχολείου μας με τους συνοδούς καθηγητές τους κ. Δ. Καλκανάκο και κ. Δ. Παπακωνσταντίνου επισκέφτηκαν το Ettal της Γερμανίας, στις Βαυαρικές Άλπεις. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ του σχολείου μας με θέμα τον Ιωάννη Καποδίστρια.
Το σχολείο-εταίρος που οργάνωσε τη φιλοξενία των άλλων 4 συνεργαζόμενων σχολείων ήταν το Benediktiner Gymnasium που ανήκει στο καθολικό Μοναστήρι του Ettal.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακολούθησαν οι μαθητές μας αφορούσε στην φιλελληνική δράση που υπήρχε στην περιοχή την εποχή του 19ου αιώνα.

Oι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους γνωρίστηκαν με τους μαθητές και τους συνοδούς των εταίρων μας από τη Γερμανία, την Κέρκυρα, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία. Φιλοξενήθηκαν από μαθητές του γερμανικού σχολείου και έζησαν για μια εβδομάδα την οικογενειακή και σχολική ζωή των Γερμανών εταίρων.

Επέστρεψαν όλοι γεμάτοι με εμπειρίες από αυτή την πολύπλευρη επαφή με τον πολιτισμό των άλλων ευρωπαϊκών χωρών αλλά και ξεκίνησαν να βλέπουν τις διαστάσεις της προσωπικότητας του Ι. Καποδίστρια.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα του σχολείου μας για τα προγράμματα Erasmus+ https://blogs.sch.gr/1gymnafl_erasmus/?p=607.