Διαγωνισμός γραπτού δοκιμίου «τα Δικαιώματα του Παιδιού».

Η Σοφία Μπάρκα, μαθήτρια του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου, βραβεύθηκε την Πέμπτη για το γραπτό δοκίμιο που συνέταξε για τα δικαιώματα του παιδιού.

Η βράβευση αυτή πραγματοποιήθηκε σε ημερίδα που έγινε στο κτίριο της βουλής, κατά την οποία έγινε η παρουσίαση του Προσχεδίου Δράσης για τα παιδικά δικαιώματα, και κατόπιν βραβεύθηκαν οι 48 μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό γραπτού δοκιμίου με θέμα «τα Δικαιώματα του Παιδιού». Η μαθήτρια του σχολείου μας κατέλαβε την 13η θέση στους 48 βραβευθέντες.

Η δράση αυτή οργανώθηκε ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που είναι η 20η Νοεμβρίου.

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Δερμεντζόπουλος υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ότι «η προάσπιση και προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών και των μαθητών της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας και προς την κατεύθυνση αυτή πραγματοποιούνται σημαντικές πρωτοβουλίες όπως είναι το Κοινωνικό Σχολείο, μια νέα δέσμη δράσεων του Υπουργείου Παιδείας που  ξεκίνησε και υλοποιείται στα σχολεία της χώρας μας».

Την ημερίδα συντόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ενώ την παρακολούθησαν τα μέλη της Επιτροπής, καθώς και πλήθος μαθητών που συμμετείχε στον πανελλήνιο μαθητικό γραπτό διαγωνισμό.