Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Koper της Σλοβενίας

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 πέντε μαθητές μας με τις συνοδούς εκπαιδευτικούς Σ. Γκιόλα και Α. Καρυώτου ταξίδεψαν στο Koper της Σλοβενίας στο πλαίσιο συνεργασίας με το σχολείο Osnovna ?ola Koper για το πρόγραμμα Erasmus+ για τον Ι. Καποδίστρια. Το θέμα της επίσκεψης ήταν το υπόβαθρο του Ι. Καποδίστρια και η ιστορία της οικογένειάς του.

Το πρόγραμμα του σχολείου-εταίρου στο Koper ήταν πλήρες δραστηριοτήτων σχετικές με το πρόγραμμα, και επισκέψεων στα μέρη (Τεργέστη, Λάιμπαχ – σημερινή Λιουμπλιάνα) που ο Ι. Καποδίστριας είχε σημαντική δράση.

Oι μαθητές και οι συνοδοί καθηγήτριές τους γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι με τους μαθητές και τους συνοδούς των εταίρων μας από τη Γερμανία, την Κέρκυρα, τη Σλοβενία και τη Ρουμανία. Φιλοξενήθηκαν από μαθητές του Σλοβένικου σχολείου και έζησαν με πολύ φροντίδα για μια εβδομάδα την οικογενειακή και σχολική ζωή των Σλοβένων εταίρων μας.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτήν την επίσκεψη μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του σχολείου μας για τα προγράμματα Erasmus+ https://blogs.sch.gr/1gymnafl_erasmus/?p=646