Κινητικότητα Erasmus+ στο Βουκουρέστι

Από την Κυριακή 13 Οκτωβρίου μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019 ομάδα του σχολείου μας με 5 μαθητές και τους εκπαιδευτικους Σ. Κουτσιούρη και Ι. Πίτσα βρέθηκε στο Βουκουρέστι στο πλαίσιο της συνεργασίας για το πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα την πολυδιαστατη προσωπικότητα του Ιωάννη Καποδίστρια.

Το ρουμανικό σχολείο – εταίρος υποδέχθηκε με θέρμη τους μαθητές και συνοδούς τους έχοντας προετοιμάσει μια εντυπωσιακή γιορτή υποδοχής! Ο Γερμανός πρέσβης στη Ρουμανία, εκπρόσωπος της ελληνικής κοινότητας στη Ρουμανία και εκπρόσωπος του ελληνικού προξενείου στο Βουκουρέστι υποδέχθηκαν τους μαθητές σε αυτή τη γιορτή. Οι ρουμάνοι μαθητές ντύθηκαν με τις παραδοσιακές στολές όλων των συμμετεχόντων χωρών και χόρεψαν τους παραδοσιακούς χορούς της κάθε χώρας.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν μεταξύ τους σε δραστηριότητες που αφορούσαν στο πρόγραμμα Erasmus+, ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της παλιάς πόλης του Βουκουρεστίου, επισκέφθηκαν το εντυπωσιακό κτήριο το Ρουμανικού Κοινοβουλίου και συνομίλησαν με ρουμάνο βουλευτή, επισκέφθηκαν το κάστρο Μπραν, ξεναγήθηκαν στη νομισματική συλλογή της Εθνικής Τράπεζας της Ρουμανίας, επισκέφθηκαν το μουσείο του Theodor Aman, ενός από τους σημαντικότερους Ρουμάνους ζωγράφους του 19ου αιώνα.

Από τις σημαντικότερες εμπειρίες τους ήταν να αντλήσουν σημαντικές πληροφορίες για τις μεθόδους διδασκαλίας, τα διδακτικά μέσα και τις παιδαγωγικές σχέσεις στα σχολεία της Ρουμανίας, να δεχθούν ερωτήσεις από τους Ρουμάνους μαθητές και να συζητήσουν μαζί τους για τις ομοιότητες και τις διαφορές των εκπαιδευτικών συστημάτων τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα του σχολείου μας για τα προγράμματα Erasmus+ εδώ.