Κινητικότητα Erasmus+ στη Βουδαπέστη

Από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 έως την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 πέντε μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας μαζί με τις συνόδους καθηγήτριες κ. Γ. Γιαννούλη και κ. Μ. Νομικού βρέθηκαν στη Βουδαπέστη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «It?s Logical, dear Math!».
Αυτη η συνάντηση με τα άλλα 4 συνεργαζόμενα σχολεία έγινε στο σχολείο ? εταίρο Szent Istv?n ?ltal?nos Iskola στο Szigethalom της Ουγγαρίας.
Τους μαθητές υποδέχθηκαν θερμά η ορχήστρα και η χορωδία του σχολείου. Συναντήθηκαν με τους άλλους μαθητές, παρουσίασαν τον εαυτό τους, το σχολείο, την πόλη τους και την χώρα τους.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες μαθητές στα Μαθηματικά και τη Λογική, συμμετείχαν στο QR Code contest ενα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού μέσα στο σχολείο, με γρίφους και προβλήματα μαθηματικών και λογικής, συνεργάστηκαν μεταξύ τους σε δραστηριότητες Μαθηαματικών και Λογικής που αφορούσαν στο πρόγραμμα Erasmus+.

Επισκέφτηκαν το θεματικό πάρκο στο Szigethalom για τη Μεσαιωνική ιστορία της πόλης, επισκέφτηκαν το ιστορικό Visograd και το γραφικό Szentandre, ξεναγηθηκαν στο μουσείο τοπικής ιστορίας της περιοχής, ξεναγήθηκαν στο Κοινοβούλιο, επισκέφτηκαν σημαντικά ιστορικά σημεία της πόλης της Βουδαπέστης.

Οι μαθητές αναχώρησαν από την Ουγγαρία γεμάτοι από νέες εικόνες, με ενδιαφέροντες νέους φίλους, κάνοντας σημαντικά βήματα προς την ολοκλήρωση τους ως πολίτες και ως άνθρωποι.

Περισσότερες πληροφορίες για την κινητικότητα αυτή μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του σχολείου για τα προγράμματα Erasmus+ εδώ.