Αγιασμός στο 1o Γυμνάσιο Ναυπλίου

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν τη Δευτέρα 13/9/2021 και ώρα 08.10. Τα λεωφορεία θα παραλάβουν τους μετακινούμενους μαθητές κανονικά. Η τελετή αγιασμού θα πραγματοποιηθεί στις 08.20 παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών. Οι υπόλοιποι μαθητές/τριες θα βρίσκονται στις τάξεις τους όπου θα γίνει αγιασμός και έπειτα θα παραλάβουν πρόγραμμα μαθημάτων και τα βιβλία τους.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου και οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους δήλωση αρνητικού self test τυπωμένου από το σύστημα self-testing.gov.gr (ή χειρόγραφου με τον κωδικό της δήλωσης στο σύστημα). Για τους μαθητές που έχουν νοσήσει χρειάζεται το πιστοποιητικό νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) και για τους μαθητές που έχουν εμβολιαστεί χρειάζεται το πιστοποιητικό εμβολιασμού (με ημερομηνία 2ης δόσης το λιγότερο πριν 2 εβδομάδες). Οι μαθητές/τριες πρέπει να κρατούν στο χέρι τους το αντίστοιχο πιστοποιητικό κατά την είσοδό τους στο σχολείο όπου θα γίνεται ο πρώτος έλεγχος. 

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Οι μαθητές προσέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ( ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού self test), το οποίο θα ελέγχεται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο, Κατ? εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9.

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων ΚΑΙ την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) ΚΑΙ τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας

 14 ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για το έτος 2021-2022

Ασφαλές άνοιγμα σχολείων- Οδηγίες

Σχολική κάρτα για Covid 19

Συχνές Ερωτήσεις για τον εμβολιασμό από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

ΚΥΑ – Λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και λοιπών εκπαιδευτικών δομών, κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2021 – 2022, και μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού COVID- 19