Δικαιολόγηση απουσιών λόγω COVID19

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει μέσω email, βάσει των ισχυόντων υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας οι απουσίες των μαθητών που απουσιάζουν από το σχολείο επειδή είναι θετικοί-ές στη νόσο COVID19 ή είναι στενή επαφή με θετικό κρούσμα ή λόγω εμβολιασμού τους, καταχωρίζονται αλλά δεν λαμβάνονται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους. Οι γονείς μπορούν να δικαιολογήσουν αυτές τις απουσίες  στέλνοντας με email  στην Διεύθυνση του σχολείου  τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

–          Για τους/τις  μαθητές-τριες  που ήταν θετικοί-ές στην COVID19:

Οι γονείς πρέπει να κάνουν αίτηση στην Πολιτική Προστασία στο  email  generalsecretary@civilprotection.gr  για να τους χορηγηθεί βεβαίωση, αναφέροντας τα παρακάτω:

Παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι το παιδί μου  (ονοματεπώνυμο)  του  (πατρώνυμο)  με ΑΜΚΑ  (αριθμός), έχει τεθεί σε καραντίνα, επειδή είχε βρεθεί θετικός-ή στην COVID-19 στις (ημερομηνία θετικού rapid ή μοριακού test). Η βεβαίωση θα χρησιμοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση. 

–          Για τους/τις μαθητές-τριες που ήταν στενή επαφή με θετικό κρούσμα

Οι γονείς πρέπει να κάνουν αίτηση στην Πολιτική Προστασία στο email  generalsecretary@civilprotection.gr για να τους χορηγηθεί βεβαίωση, αναφέροντας τα παρακάτω:

Παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι το παιδί μου  (ονοματεπώνυμο)  του  (πατρώνυμο)  με ΑΜΚΑ  (αριθμός), έχει τεθεί σε καραντίνα, λόγω στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 με όνομα (ονοματεπώνυμο κρούσματος) , (ηλικία) ,στις (Ημερομηνία τελευταίας επαφής). Η βεβαίωση θα χρησιμοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση. 

–          Για τους/τις μαθητές-τριες που εμβολιάστηκαν

Μπορούν  να μην προσέρχονται στις σχολικές μονάδες την ημέρα του εμβολιασμού τους. Στην περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα μπορούν να απουσιάσουν και την επόμενη ημέρα. Το ίδιο ισχύει και για τις δύο δόσεις εμβολιασμού. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών πρέπει να στείλουν με email στη Διεύθυνση του σχολείου αίτηση για τη δικαιολόγηση των απουσιών της ημέρας εμβολιασμού ή/και της επόμενης ημέρας ΚΑΙ το πιστοποιητικό βεβαίωσης του εμβολιασμού του παιδιού (στο οποίο να φαίνεται η ημερομηνία εμβολιασμού).