ΝΕΟ Δικαιολόγηση απουσιών λόγω COVID19

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε εκ νέου για τον τρόπο δικαιολόγησης των απουσιών των μαθητών-τριών λόγω της COVID19.

  • Για τους μαθητές-τριες που εμβολιάστηκαν κατά της COVID19

Μπορείτε να προσκομίσετε τη βεβαίωση εμβολιασμού. Σε αυτή την περίπτωση δικαιολογείται η απουσία την ημέρα του εμβολιασμού και την επόμενη ημέρα, εάν ο μαθητής-τρια είχε παρενέργειες. Αυτό ισχύει και για τις 2 δόσεις.

Την βεβαίωση μπορείτε να την ανακτήσετε από εδώ Βεβαίωση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19 – Gov.gr (www.gov.gr)

  • Για τους μαθητές-τριες με επιβεβαιωμένη λοίμωξη COVID19

Μπορείτε να προσκομίσετε βεβαίωση του θετικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) του/της μαθητή-τριας.

Την βεβαίωση μπορείτε να την πάρετε από το εργαστήριο ή το φαρμακείο που κάνατε το τεστ, ή να την ανακτήσετε από εδώ Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού … – Gov.gr (www.gov.gr)

  • Για τους μαθητές-τριες που ήταν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID19 μέσα στην οικογένεια

Μπορείτε να προσκομίσετε βεβαίωση του θετικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) του συγγενούς Α’ βαθμού του οποίου ήταν στενή επαφή ο/η μαθητής-τρια.

Την βεβαίωση μπορείτε να την πάρετε από το εργαστήριο ή το φαρμακείο που κάνατε το τεστ ή να την ανακτήσετε από εδώ Βεβαίωση θετικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού … – Gov.gr (www.gov.gr)

  • Για τους μαθητές-τριες που ήταν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID19 εκτός της οικογένειας

Ισχύουν οι οδηγίες που σας είχαμε δώσει παλαιότερα:

Θα πρέπει να κάνετε αίτηση στην Πολιτική Προστασία στο email  generalsecretary@civilprotection.gr για να σας χορηγηθεί βεβαίωση, αναφέροντας τα παρακάτω:

“Παρακαλώ όπως μου χορηγήσετε βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ότι το παιδί μου  (ονοματεπώνυμο)  του  (πατρώνυμο)  με ΑΜΚΑ  (αριθμός), έχει τεθεί σε καραντίνα, λόγω στενής επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 με όνομα (ονοματεπώνυμο κρούσματος) , (ηλικία) , στις (Ημερομηνία τελευταίας επαφής). Η βεβαίωση θα χρησιμοποιηθεί για κάθε νόμιμη χρήση.”

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι απουσίες των μαθητών καταγράφονται κανονικά και, έπειτα από την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών, οι απουσίες λόγω COVID19 δεν προσμετρώνται.

Η σελίδα με όλα τα δικαιολογητικά βρίσκεται εδώ Κορωνοϊός COVID-19 – Gov.gr (www.gov.gr).