Εκπαιδευτική επίσκεψη Δεκεμβρίου στην Αθήνα

Την Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2022, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα.

Οι μαθητές της Α΄τάξης παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» στο Θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα», ένα έργο του Δ. Ποταμίτη, σε διασκευή του Ν. Δαφνή και μουσική του Γ. Ζουγανέλη. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας , που στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Εκεί έμαθαν τις βασικές αρχές για τη λειτουργία της Εθνικής Βιβλιοθήκης και τη διαδικασία του δανεισμού βιβλίων. Τέλος περιηγήθηκαν δε διάφορους χώρους του ΙΣΝ, όπως το Κανάλι, τον Φάρο, τη Λυρική σκηνή.

Η Β’ τάξη αφού περιηγήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, επισκέφθηκε το Ευγενίδειο Ίδρυμα όπου και παρακολούθησε πείραμα με θέμα “Φυσική: Μηχανική”, καθώς και προβολή στο θόλο του ιδρύματος με θέμα “Το κέντρο του κόσμου: Από το Γεωκεντρικό σύστημα στην διαστολή του σύμπαντος”.

Τη θεατρική σκηνή Τόπος Αλλού” επισκέφθηκαν οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και παρακολούθησαν την εξαιρετική παράσταση “Γιάννης Χ = Xenos” που έχει ως θέμα της το φαινόμενο του bullying. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από το θέατρο να παρακολουθήσουν και να  αναγνωρίσουν συμπεριφορές και χαρακτήρες που συναντούν καθημερινά στις γειτονιές, στους δρόμους και κυρίως στο σχολείο. Η επόμενη προγραμματισμένη επίσκεψη ήταν στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης  το οποίο  διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες συλλογές σχολικών βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού(17ος-20ος αιώνας) και επιδιώκει να ανασύρει μνήμες από τα σχολικά χρόνια. Εκεί οι μαθητές μας συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη Μικρασιατική καταστροφή.

Τέλος, η βόλτα στη Χριστουγεννιάτικα φωτισμένη Αθήνα μας αποζημίωσε όλους.