Συνεργασία του Συλλόγου Γονέων και Συλλόγου Καθηγητών με την “Ελπίδα Ζωής”

elpida-zwhsΟ Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Καθηγητών του σχολείου μας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Ελπίδα Ζωής” οργανώνουν σειρά συναντήσεων που απευθύνονται στους γονείς.

Οι πρώτες 2 συναντήσεις ήταν:
-Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 με θέμα “Επικοινωνώντας με το έφηβο παιδί μου”
-Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 με θέμα “Διαπροσωπικές σχέσεις και συνομήλικοι στην εφηβεία”

Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016, στις 17:30 μ.μ. στο χώρο εκδηλώσεων του σχολείου με θέμα “Εξαρτητικές συμπεριφορές στην εφηβεία”, από την Αγγελική Μπαβέλλα- Ψυχολόγο και την Ιωάννα Καββεζού ? Κοινωνική Λειτουργό.

Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις μορφές εξαρτήσεις (ουσίες, αλκοόλ, τσιγάρο, διαδίκτυο, κ.α.), τα αίτια και τα αποτελέσματα της υιοθέτησης εξαρτητικών συμπεριφορών, καθώς και για τους «μύθους», που ακούν συχνά οι έφηβοι γύρω από αυτό το θέμα. Να καταθέσουν τους προβληματισμούς τους και να διαχωρίσουν συμπεριφορές και ενασχολήσεις, που έχουν τα παιδιά τους από τις εξαρτητικές συμπεριφορές που ενδεχομένως μπορεί να υιοθετήσουν. Να προβληματιστούν για τον ρόλο το δικό τους και στον παρόντα χρόνο και στο παρελθών.

Στόχος δεν είναι να ενοχοποιηθούν οι γονείς. Στόχος είναι να προβληματιστούν, να πληροφορηθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε σχέση με τα θέματα των εξαρτητικών συμπεριφορών.